Pennalanrannan tilat

Taiteilijaresidenssi

”Taide ei ole luonnon matkimista, sillä onhan luonto semmoisenaan jo olemassa, vaan taide on luonnon jatkamista ja kehittämistä ihmishengessä; se on uuden luomista luonnon ja ihmisyyden pohjalta.” 

J. H. Erkko

Pennalanranta kuuluu Etelä-Savon taiteilijaresidenssiverkostoon. Nostalgiaa henkivä rakennus ja vehreä pihapiiri luovat mainiot puitteet myös eri kulttuurialojen tapahtumille, kursseille ja näyttelyille.

Residenssimme soveltuu parhaiten kuvataiteilijalle, valokuvaajalle, runoilijalle ja kirjailijalle sekä puu-, paju- ja risutaiteilijalle. Residenssimajoitusta saatavana talomme yläkerrassa sijaitsevissa Uskola (16,4 m²) ja Helmelä (17,9 m²) -huoneissa, jolloin käytössä on yhteinen pienoiskeittiö sekä pesutilat. Kokonaisuutta voidaan kätevästi käyttää myös perheresidenssinä ja huoneita soveltuvin osin myös työtiloina.

Residenssimajoitus on mahdollista myös Taitolan (20 m²) valoisassa ja innostavassa ateljee-työskentelytilassa, Pennalanrannan yläkerrassa. Taitolan rauhoittava ja kiireetön tunnelma lumoaa ja sen ikkunoista avautuva näköala suoraan itään, Puulaveden selälle, toimii sekä innoittajana että luovuuden lähteenä. Pennalanrannan yhteiset tilat (saunaosasto, Sali ja pesutupa) ovat käytössä sopimuksen mukaan.

Puu-, paju- ja risutaiteilijalle residenssimme tarjoaa etätyöskentelypisteen Niinimäen tilalla, jonne on matkaa Pennalanrannasta n. 30 km. Puutaiteilijalla käytössään laadukkaat puuntyöstölaitteet tilan puuverstaalla; paju- ja risutaiteilijalle tarjoamme työskentelypisteen tilan kanala-puuverstasrakennuksesta.

Pennalanrannan keskeinen sijainti helpottaa asioiden hoitamista ja liikkumista ja kaikki keskeisimmät palvelut löytyvät puolen kilometrin säteellä. Päivittäispalveluissa suosittelemme yhteistyökumppaneidemme palvelutarjontaa.

Taiteilijoille tarjotaan mahdollisuutta järjestää näyttelyitä ja työpajoja Pennalanrannan alakerrassa sijaitsevassa tunnelmallisessa salissa. Myös juhlava ja avara porraskäytävämme sekä talon kaunis pihapiiri ovat kuin tehdyt näyttelytarkoitukseen. Vuokraamme residenssimme tiloja myös lyhytaikaiseen loma-asumiseen.

Residenssi valmistui keväällä 2008.