Senioriasunnot

Toivola

38 m²

Huoneisto sisältää yhden huoneen, tupakeittiön, saunan ja WC:n.

Rauhala

44 m²

Huoneisto sisältää yhden huoneen, tupakeittiön, saunan ja yhdistetyn suihku/WC:n.

Onnela

49 m²

Huoneisto sisältää yhden huoneen, tupakeittiön, saunan ja yhdistetyn suihku/WC:n. Asuinkerroksen suurin huoneisto.

Valola

47 m²

Huoneisto sisältää yhden huoneen, tupakeittiön, saunan ja WC:n. Oma sisäänkäynti.

Mattila

62 m²

Yhdistetyn tupakeittiö-alkovin sekä pesuhuoneen sisältämä kokonaisuus talon yläkerrassa.

Korkeatasoiset vuokrahuoneistot

 

”Se, joka säilyttää kykynsä nähdä kauneutta, ei koskaan vanhene.”
Franz Kafka

Pennalanrannan kodikas talomiljöö tuo elämääsi tyylikkään tuulahduksen menneestä, missä 1930-luvun henki ja nykytekniikka lyövät kättä. Valittavanasi on viisi tyylikästä ja korkeatasoista vuokrahuoneistoa, jotka yhtä lukuun ottamatta sijaitsevat katutasossa. Asukkaamme kalustavat huoneensa haluamallaan tavalla, omilla kalusteillaan ja rakkailla esineillään.

Asuinhuoneistojen lisäksi asukkaidemme käyttöön tulevat alakerrassa sijaitsevat yhteiset tilat: upea sauna-osasto, kokoontumistilana toimiva sali sekä pesutupa. Tarvittaessa asukkaamme voivat vuokrata yläkerrasta lisätilaa esim. harrastuksilleen. Asukkaidemme vierailla on tarvittaessa mahdollisuus majoittua yläkerran Uskola ja Helmelä -huoneissa lukuun ottamatta residenssikäytössä olevia aikoja.

Pennalanrannassa on toteutettu raikkaan huoneilman luova LTO-ilmastointi ja keskitetty palovaroitinjärjestelmä lisää turvallisuudentunnetta. Nykyaikaiset tietoliikenneyhteydet laajakaistoineen takaavat laadukkaan tiedonkulun.

Hyvän olon talomme on remontoitu puusepäntyönä perinteitä kunnioittaen ja ekologiset näkökohdat huomioiden. Edeltävien sukupolvien kädentaidon perinteen säilyttäminen ja ylläpitäminen on toiminut innostajanamme ja voiman lähteenä remontin edetessä. Rakennusaineina on käytetty laadukkaita materiaaleja, jotka on valittu periaatteella ”kestävät ja pestävät”. Mittatöinä tehdyissä kalusteissa on suosittu täyspuuta ja pintakäsittelyt on tehty luonnollisilla vahakäsittelyillä.

Jokainen asuinhuoneistomme, alakerran sali sekä yläkerran huoneet on nimetty yksilöllisesti. Nimet kertovat huoneiden omaleimaisuudesta ja pohjaavat paitsi vanhaan suomalaiseen nimiperinteeseen myös elämänkaaren tunneskaalaan. Yläkerrassa sijaitseva ”Mattila” on saanut nimensä kunniakkaan uran tehneen kunnanlääkäri Matti Mäkipentin mukaan.

Talon historista löytyy selityksensä myös ”Pennalanranta” nimelle: talo on yleisesti tunnettu Kangasniemellä ns. ”Pennalan talona”, 1970-luvulla vaikuttaneen lääkäri Manu Pennalan mukaan. Haluamme siirtää tämän perinnön myös tuleville sukupolville kunnianosoituksena kaikkien talossa asuneiden ja työskennelleiden kunnanlääkäreiden ansiokkaasta työstä.

Huoneistojen vapauduttua tarjotaan talon muille asukkaille etuoikeutta muuttaa haluamaansa huoneistoon talon sisällä.